“ĆIRINA”BICIKLIJADA PONOVO OKUPILA SVE GENERACIJE

Protekli vikend u Lajkovcu bio je u znaku tradicionalne sportsko – rekreativne manifestacije BICIKLIJADA  2024, koja a je i ovoga puta okupila brojne učesnike svih generacija.  Organizator manifestacije bilo je lajkovačko PSD “Ćira”. Jedna od masovnijih lajkovačkih manifestacija okupila je ovoga puta oko 150 učesnika.

Nakon okupljanja učesnika i prijave učesnika na platou  Gradske kuće, biciklisti su vozili od Lajkovca do Bogovađe i nazad.

Ukupna dužina staze u oba smera je oko 24 kilometra.

Učesnici akcije imali su u Bogovađi osmišljen rekreativni program, uz druženje u prirodi i na terenima Odmarališta Crvenog krsta.

U ime organizatora manifestacije, koja nije bila takmičarskog već isključivo rekreativnog karaktera, Vladan Jakovljević je zadovoljno sumirajući utiske rekao:

“Na samom startu u Lajkovcu bilo je 116 prijavljenih učesnika, a kao i uvek bilo je i onih koji se nisu prijavili ili su se pridružili na par mesta usput. Bilo je i dolazaka do Bogovađe autima. Tako da neka brojka je oko 150 učesnika po našim procenama. I vreme nas je poslužilo.

Odigrani su turniri kao sto je najavljeno (fudbal, košarka, odbojka, šah).

Vožnja je protekla bez ikakvih problema, uz maksimalno obezbeđenje policije i redara u koloni.

Najmlađi učesnik je Stefan Grbić (2019), petogodišnjak koji je prevezao celu stazu u dužini od 24km. Najstariji učesnik bio je Milorad Koprivica (1953), iskusni biciklista  koji se skoro vratio sa Dubavske ture.

Kao i uvek opština Lajkovac donirala je novčana sredstva za kupovinu slatkiša i sokova, kao i kompanija Europrom iznos od 5.000 dinara.”

Akcija je ispunila svoj cilj, okretanje mladih prirodi, sportu, ali i druženju.

Related posts

Leave a Comment