POKLON KONCERT SUGRAĐANIMA POVODOM DANA OPŠTINE

Povodom obeležavanja Dana opštine Lajkovac, u ponedeljak 16. septembra u 20 časova u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” biće održan koncert orkestra “Stari grad” iz Čačka.

Ovoga puta publika će moći će da uživa u starogradskoj muzici i laganim pop-rok hitovima osamdesetih, u izuzetnom ambijentu bioskopske sale Kulturnog centra.

Posetioce koncerta očekuje nezaboravan doživljaj, a organizator poziva sugrađane da dođu u što većem broju i uživaju u pravom muzičkom spektaklu.

Organizator poklon koncerta povodom Dana opštine Lajkovac je Turistička organizacija opštine Lajkovac u saradnji sa Kulturnim centrom “Hadži Ruvim”, a pokrovitelj je opština Lajkovac.

Po svemu sudeći, organizator je napravio odličan izbor za svoje sugrađane.

Muzički sastav “Stari grad” je svoje prve korake napravio kao klupski rock band, da bi kasnije kao starogradski orkestar pekao zanat. Sa stečenim iskustvom i izgrađenim imenom, bend “Stari grad” nastavlja karijeru kao rado viđen gost na brojnim kulturnim i muzičkim manifestacijama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Poslednjih godina, kao rezultat zapaženog autorskog i izdavačkog rada, orkestar “Stari grad”, sve češće organizuje i samostalne koncerte. Uz godine predanog i napornog rada, dok su muziku osećali isključivo kao ljubav i radost, članovi benda “Stari grad” uspeli su svoje snove da pretoče u stvarnost.

Orkestar “Stari grad” počeo je sa radom, davne, 1994. godine. Na muzičku scenu stupa kao akustični četverac, poznat po tome što, među prvima na sceni, uspešno obrađuje i izvodi brojne domaće i svetske melodije u akustičnim aranžmanima. U godinama koje su usledile, sa dolaskom novih snaga u bend, sačinjenih od vrsnih muzičara, bend “Stari grad” polako izrasta u veliki orkestar, sposoban za velika dela i izazove, kojima je i više nego dorastao.

I sve to zahvaljujući nepresušnoj energiji i dobrim temeljima, baziranim na iskustvu kovanim u mnogobrojnim muzičkim pravcima i veštini, koja se konstantno razvija i nadograđuje. Ono što muzički sastav “Stari grad” čini autentičnim jeste snažna pozitivna energija i, iznad svega, iskren odnos prema publici, koja im to vraća na najlepši mogući način.

Kada se u obzir uzme višedecenijsko iskustvo i umeće, bend “Stari grad” predstavlja tim koji pobeđuje i koji uvek, za razliku od mnogih, obećava kvalitet i provod za pamćenje.

Related posts

Leave a Comment