ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE ZDRAVICA MILUTINA RANKOVIĆA

Na VII Međunarodnom festivalu poezije “Pjesnik –  Svetionik”, u vili Mediteran u Zagrađu kod Sutomora, održana je promocije knjige Zdravice Milutina Rankovića, koju je upravo izdalo Udruženje Ars Nova iz Valjeva.

Organizator festivala održanog ovog vikenda je Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, na čelu sa književnikom Labudom Lončarom.

Rankovičeve stihove za ovo izdanje prepisivalo je pet kaligrafa, a jedna od njih Danka Ivanović prisutstvovala je promociji sa Vladom Dodovićem, predstavnikom Ars Nove i slikarkom iz Lajkovca Snežanom Jovanović.

Publika i učesnici festivala iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Holandije, BiH, sa oduševljenjem su slušali Rankovićeve Zdravice, u autorovoj interpretaciji.

Milutina Rankovća i njegove prijatelje umetnike u Podgorici su sačekali pesnik i osnivač Udruženja srpskih epskih pjesnika Crne Gore Rade Bojović i predstavnik plemena Kuča Nenad Pavićević, koji su zajedno posetili grob vojvode Marka Miljanova.

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” uručilo je ovom prilikom Milutinu Rankoviću priznanje za doprinos ovom međunarodnom festivalu.

Related posts

Leave a Comment