JOŠ DVOJE PREMINULO, PETORO NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još 13 osoba. U Valjevu je preminulo 7 osoba, u Ljigu 3, u Lajkovcu 2 i jedna u Ubu.

Od početka epidemije u  Kolubarskom okrugu preminule su 663 osobe, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca do sada izgubilo  46 osoba.  

I današnji izveštaj je uz napomene da: razlika u broju umrlih u odnosu na prethodni dan nije pokazatelj broja umrlih  u prethodnom danu, kao i da se broj obolelih  i umrlih ažirira dnevno  iz podataka obrazaca prijava oboljenja/smrti  po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je 95 novozaraženih, od kojih je na području Lajkovca 5 novih osoba zaraženo korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 156 osoba obolelih od korona virusa, a u Kolubarskom okrugu je 1677 aktivnih slučajeva.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije na području Lajkovca je 2684, od kojih je 1757 osoba obolelo u ovoj godini.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano 180 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su 23 pacijenta na potpomognutoj respiraciji.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 12 kovid pacijenata, od kojih je 9 nevakcinisanih i 3 vakcinisana.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 8. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 7. novembra:

Related posts

Leave a Comment