VAŽNI RADOVI NA ZGRADI KULTURNOG CENTRA

Upravo su završeni radovi na rekonstrukciji krova na ulazu u zgradu Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac. Reč je o ulazu i holu bioskopa, koji je istovremeno i galerijski prostor, a u tom delu zgrade nalazi se i kabina kino operatera, kao i sanitarni čvor.

Foto: Ovako je izgledalo sinoć

Foto: Danas, u ranim jutarnjim satima

Višenamenska sala Kulturnog centra kompletno je renovirana 2018. godine, a ovaj deo zgrade koji publika najviše posećuje je strpljivo čekao na renoviranje.

Sredstva za izvedene radove obezbedila je lokalna samouprava, kao osnivač ustanove.

Povodom aktuelnih radova na izuzetno važnom delu zgrade Kulturnog centra, direktor Milutin Ranković kaže:

“Kao što je poznato, Kulturni centar “Hadži Ruvim” ima probran bioskopski, pozorišni, filmski i galerijski repertoar.

Međutim, oprema je bila zastarela, bioskosko platno, mehanizam i motor koji je nedavno potpuno prestao da funkcioniše su još iz vremena mog detinjstva, tako je i sa kino – prikazivačkom kabinom, koja je decenijama prokišnjavala, što je slučaj i nad bioskopskim holom u kom je galerija.

Toaleti su neispravni i oni daturaju iz istih vremena… Čim sam to predočio osnivaču, opština je odobrila sredstva da kupimo digitalno piatno, čime ulazimo u proces digitalizacije, kojim dobijamo mogućnost da prikazujemo hit filmove istovremeno kada igraju i u Beogradu, Lazarevcu i drugim gradovima, zato je neophodno bilo da se deo krova koji prokišnjava popravi i bude podaščan, poletvan, zaštićen folijom i novim crepom.

Zahvaljuči osnivaču, Opštini Lajkovac, građani će dobiti pristojan bioskop i galeriju, takođe i toalete, koji će služiti budućim genaracijama.”

Cena izvedenih radova na krovu je 1,2 miliona dinara. U toku sledećeg meseca bice realizovano nameštanje digitalnog platna, pošto je ustanova u prosecu digitalizacije bioskopa.

Po završetku radova, građani lajkovačke opštine, brojni posetioci bioskopskih, pozorišnih, galerijskih i drugih programa (s obzirom da je sala višenamenska, kao i hol bioskopa) imaće neuporedivo bolje uslove, zapravo potpuno savremene i primerene.

Related posts

Leave a Comment