SA 100 PUŠTENIH BALONA PREDŠKOLCI OBELEŽILI JUBILEJ VAROŠI U DEČIJOJ NEDELJI

Bogat i sadržajan program ovogodišnje Dečije nedelje poentirali su lajkovački predškolci puštanjem sto raznobojnih balona sa platoa ispred Gradske kuće, povodom stogodišnjice varoši. Završni čin obeležavanja jubileja varoši, upriličili su upravo najmađi, a to su učinili nakon tradicionalnog svečanog prijema u Gradskoj kući, gde je najmlađe ugostio predsednik opštine Andrija Živković sa saradnicima.

Po rečima direktorke lajkovačke Predškolske ustanove“Leptirić” Mile Lončar, mališani su tokom Dečije nedelje imali obilje zanimljivih, zabavnih i edukativnih sadržaja, a posebna želja im je bila da se sa najmlađima obeleži ovaj veliki i značajan jubilej, sa jednom generacijom koja će tek rasti i stasavati u Lajkovcu, dati svoj pečat razvoju Lajkovca i u budućnosti obeležavati neke nove jubileje.

Slika velikog broja dece sa balonima u rukama ispred zgrade opštine, pored fontane, bila je zaista veličanstvena.

Sto balona je istovremeno poletelo ka nebu, obeležilo jubilej i najavilo neke nove horizonte.

Prijem predškolaca u Gradskoj kući protekao je u sjajnoj atmosferi i u duhu ovogodišnjeg slogan Dečije nedelje „Ja sam dete i imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“

Predsednik opštine Andrija Živković je, sa svojim pedagoškim i roditeljskim iskustvom prvenstveno, sa lakoćom uspostavio edukativnu komunikaciju sa predškolcima na temu ovoodišnje Dečije nedelje i razvio sa njima interaktivni odnos.

Deca iz grupa u godini pred polazak u školu izvela su tom prilikom prigodan kratak program, pokazavši veštine kojima su ovladali.

Potom je usledila razmena poklona.

Predškolci su prilikom posete uručili svoje radove kao poklon predsedniku opštine, a deca su na poklon dobila majice sa sloganom Dečije nedelje.

Velika svečana sala opštine bila je prigodno dekorisana, bile su tu i korpe sa bombonama, obilje cveća, balona, a najlepši ukras su svakako bili najmlađi, koji su sedeli u skupštinskim klupama.

Najlepši trenutak je bio svakako, kada su svi zajedno pustili sto balona povodom stogodišnjice varoši.

Nakon puštanja balona, deca su se zadržala na štandu Policijske stanice Lajkovac, koja je povodom Dečije nedelje imala brojne aktivnosti, a upravo tog dana na Gradskom trgu postavljen promotivni štand.

Inače, učešće u obeležavanju ovogodišnje Dečije nedelje, pored školskih i vaspitno obrazovnih ustanova na području opštine Lajkovac uzeli su brojni subjekti u zajednici, čini se više nego ikad.

Deca svih uzrasta su imala jednu baš sadržajnu Dečiju nedelju, tematski u potpunosti pokrivenu.  

Related posts

Leave a Comment