PROGRAM BIBLIOTEKE POVODOM DEČIJE NEDELJE

Svoj doprinos obeležavanju Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Ja sam dete i imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“ daće prigodnim programom i lajkovačka Biblioteka “Radovan Beli Marković”.

Koncept programa biblioteke povodom Dečije nedelje stavlja akcenat na čitalačke družionice na terenu, na druženja sa dečijim piscima, a namenjen je deci svih uzrasta, od vrtićkog do srednjoškolaca.

Bibliotekari Dečijeg odeljenja Biblioteke “Radovan Beli Marković” će tokom Dečije nedelje posetiti učenike svih izdvojenih odeljenja lajkovačke Osnovne škole “Mile Dubljević”.

Prvog dana Dečije nedelje posetili su učenike Izdvojenih odeljenja OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac – Selo Lajkovac, Ćelije, Bogovađa, Donji Lajkovac, Vračević, a u biblioteci ugostili učenike prvog, drugog i četvrtog razreda OŠ ” Dimitrije Tucović” Jabučje. Prilikom poseta razgovaralo se o prijateljstvu i knjigama, a najmlađi su dobili besplatne članske karte biblioteke.

Takođe, prvog Dana Dečije nedelje su u organizovanoj poseti biblioteci bili učenici OŠ “Dimitrije Tucović” Jabučje.

Tokom Dečije nedelje biće realizovane i čitalačke družionice sa dečijim piscima Danijelom Kvas i Robertom Takaričem u matičnoj osnovnoj školi u Lajkovcu, potom čitalačka družionica u biblioteci sa decom iz “Leptirića”, zatim muzičko – scenski program “Zamalo Beograd” u izvođenju dramskog studija “Synkopa”namenjen srednjoškolcima, a posebna pažnja biće posvećena prvacima.

Program Biblioteke “Radovan Beli Marković” povodom Dečije nedelje biće realizovan od 7. do 11. oktobra.

Related posts

Leave a Comment