U NEIZVESNOM DERBIJU POBEDA PRIPALA TENT-u

Prvi veliki derbi novog prvenstva Superlige Srbije, odigran u Obrenovcu, bio je vrlo neizvestan, što se moglo očekivati od dve ekipe koje su u samom vrhu kandidata za novu titulu. Nakon vođstva domaćina, ubedljivog preokreta Železničara i povratka TENT-a, pobednik je odlučen u vrlo neizvesnom tajbreku, koji je pripao ekipi iz Obrenovca. Konačan rezultat bio je 3:2, po setovima 25:19, 15:25, 6:25, 25:19 i 15:13, tako da je Železničar osvojio bod u ovom meču.

U prvom setu TENT je delovao sigurnije, manje grešaka pravio, rano stvorio prednost od tri-četiri poena i održao je do kraja. Potpuno drugačija slika viđena je u naredna dva dela igre. Posle izjednačenog početka, sastav Ratka Pavličevića je napravio razliku od nekoliko poena, postepeno je povećavao, Obrenovčanke poslale dosta smečeva u aut, da bi tačku na ubedljivu razliku stavile Ivanovićeva na mreži i Kanađanka Alard neuhvatljivim taktičkim servisima. U trećem setu ekipa Železničara je potpuno dominirala, sve je devojkama išlo od ruke, a igra TENT-a se potpuno „raspala“. Verovatno se ne pamti kada su Obrenovčanke osvojile samo šest poena u jednom setu.

I kao što često biva u ženskoj odbojci, sve se menja u sledećem setu. TENT je počeo da liči na ekipu sa početka utakmice, Lajkovčanke su energetski pale i set je relativno lako pripao domaćinu. Jedino je peti set bio potpuno izjednačen, da bi na kraju za malo prevagnuo na stranu TENT-a.

Na kraju, može se zaključiti da je ovo bila sasvim zadovoljavajuća premijera koja nagoveštava dosta uzbuđenja u prvenstvu i kupu. Sasvim je prirodno da je bilo padova i grešaka na obe strane, da još nije sve ukomponovano i utegnuto, što će doći kako takmičenja budu odmicala. Tim Železničara deluje vrlo obećavajuće na startu sezone, sastavljen od još uvek mladih odbojkašica, ali sa dosta iskustva, od kojih su mnoge članice raznih reprezentativnih selekcija Srbije. S druge strane TENT je, iako bez Jovane Cvetković, koja će mesecima pauzirati zbog povrede ukrštenih ligamenata, nagovestio da će biti na nivou prethodne sezone.

Poene za Železničar osvojile su: Zelenović 25, Ivanović 19 (5 asova), Tomić 11, Koprivica 10 (6 blokova), Šućurović 8 i Alard 6. Najefikasnije u redovima TENT-a bile su Malina Terel i Mina Mijatović sa po 16 poena.

Pod sloganim Borimo se protiv raka dojke, odbojkašice obrenovačkog TENT-a i Železničara iz Lajkovca podržale su akciju protiv ove opake bolesti i poručile da je najvažnije vršiti prevenciju i podizati svest kod žena o ovom problemu. Zdravlje je najvažnije! – poručuju  odbojkašice oba tima.

Ostali rezultati prvog kola: Radnički Blasters – Ub 2:3, Partizan Coptech – Crvena zvezda 0:3, Jedinstvo (SP) – Srem 2:3, Omladinac – Spartak 1:3 i Inđija – Jedinstvo (Užice) 1:3.

Karakteristika prvog kola su pobede gostujući ekipa u svim utakmicama, osim u Obrenovcu. Treba izdvojiti pobedu Srema protiv aktuelnog šampiona u Staroj Pazovi, mada treba znati da je Jedinstvo ostalo bez 10 igračica iz prošle trijumfalne sezone i da je potpuno podmladilo tim. Takođe, treba zabeležiti odličan start novajlije iz Užica, koji je u gostima savladao Inđiju.

U sledećem kolu Železničar dočekuje Srem.

Related posts

Leave a Comment