FK PEPELJEVAC OSVAJAČ KUPA OFS LAJKOVAC

U finalu Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Lajkovac odigranom danas pred brojnom publikom na stadionu FK Železničar, FK Pepeljevac iz Pepeljevca pobedio je FK Proleter iz Bajevca i osvojio pobednički pehar Kupa OFS Lajkovac za sezonu 2024/25.

FK “Pepelevac” je Kup osvojio penalima. Konačni rezultat utakmice je 4:2.

Radost osvajača kupa bila je ogromna.

Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi, pravoj fudbalskoj, a očugledno je i da ovaj sportski događaj puno znači meštanima oba sela, klubovima i ukupnoj fudbalskoj i lokalnoj sportskoj javnosti.

Oba kluba su bila na visini zadatka i svi su se svojski trudili, uz veliku želju da budu pobednici Kupa OFS.

Danas osvojeni pehar je još jedno u nizu priznanja u vitrini trofeja FK “Pepeljevac”, kluba sa tradicijom, koji postoji od 1947. godine.

Finalni meč sudila je sudijska četvorka iz Zrenjanina, dok je delegat meča bio superligaškog ranga, Branislav Pandurov, predstavnik FS Srbije.

Finale je odigrano u prisustvu velikog broja visokih zvanica iz sveta fudbala, kao i funkcionera.

Organizacija događaja bila je jedinstvena, po uzoru na finale Kupa FS Srbije, uz intoniranje himne pred početak utakmice, plakete za službena lica, prelazni i stalni pehar za pobedbika, medalje za učesnike i trofeji za najbolje na turniru. Značajan doprinos organizaciji dale su i lajkovačke fudbalske sudije na čelu sa Markom Ivkovićem.

Pobednička ekipa finala Kupa OFS Lajkovca FK Pepeljevac dobila je od Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije garnituru dresova, šortseva i štucni, a ekipa FK Proleter 5 lopti.

I publika je bila u elementu, navijački raspoložena i sve vreme je bodrila ekipe na terenu.

Predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac Marko Mirković je rekao da je ovo poseban trenutak za opštinu Lajkovac, jer je ovogodišnji kup okupio najveći broj učesnika do sada:

“Ovo je fantastičan događaj, fantastičan dan za Lajkovac! OFS Lajkovac se svojski potrudio da da ugosti prijatelje iz Zrenjanina. Za ovu utakmicu su delegirane sudije iz drugog saveza, iz grada Zrenjanina, imamo delegata koji je iz Srpske lige, imamo veliki broj zvanica iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada, I drugih brojnih gostiju. Generalno, veliki je broj učesnika ovog lepog događaja. Finalisti sui z Okružna lige, dakle bez Železničara ove godine, što je takođe dobro. Danas su svi pobedili, a stvarni pobednici su i adekvatno nagrađeni, pored pehara i opremom. Uistinu smo se svizajedno potrudili da to ove godine bude na jednom višem nivou nego do sada.”

Finale Kupa OFS Lajkovac na stadionu FK Železničar, uistinu je bilo spektakularno. A ovdašnje sportske organizacije, Lajkovac i stadion FK Železničar za to imaju kapacitete, što su po ko zna koji put i pokazali.

Related posts

Leave a Comment