ŠKOLA U JABUČJU U PROJEKTU OSNAŽIVANJA DECE I MLADIH U SRBIJI

Tim na projektu “Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” posetio je Osnovnu školu “Dimitrije Tucović” u Jabučju. Cilj ovog projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece i mladih iz porodica nižeg socio-ekonomskog statusa.

Škola na području opštine Lajkovac jedna je od pet novih škola koje su se u projekat uključile 2022. godine.

Prilikom posete ovoj školi, projektni tim se sastao sa lokalnom obrazovnom koordinatorkom,  delom nastavnog osoblja i pedagoškinjom koje realizuju aktivnosti dopunske nastave i radionica za decu i njihove roditelje. Razgovarano je o dosadašnjem toku projekta kao i o perspektivama posebno u kontekstu narednog projektnog ciklusa. Konstatovano je da aposleni u Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” u Jabučju ulažu mnogobrojne napore da osnaže siromašnu decu u njihovom procesu obrazovanja, a ovaj projekat dodatna je podrška tim naporima.

Projekat se realizuje uz podršku nemačke organizacije Brot für die Welt.

 „Krajem protekle nedelje predstavnici Projektnog tima „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“ posetili su našu školu, koja se u pomenuti projekat uključila 2022. godine. Cilj projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece i omladine koji su nižeg socijalnog i ekonomskog statusa. Tokom posete našoj školi, predstavnici Projektnog tima su razgovarali sa Jelenom Kostić, koordinatorkom projekta u našoj školi, kao i sa nekoliko nastavnika koji učestvuju u projektu. Razgovor se vodio o dosadašnjem toku projekta, ali i o narednom projektnom ciklusu. Prilikom posete, predstavnici su konstatovali da je rad na projektu u našoj školi odličan, počevši od odabira učenika koji su u programu, preko nastavnog osoblja što učestvuje u projektu, do koordinatora projekta zaduženog za našu školu. Najveću zahvalnost uputili su direktoru škole Goranu Milinčiću, bez čijeg odobrenja sve navedeno ne bi bilo moguće“, rekli su ovim povodom iz OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju.

Related posts

Leave a Comment