URUČENO JOŠ 38 BORAČKIH LEGITIMACIJA

Nakon što je poslednjeg dana meseca jula herojima odbrane zemlje uručena 21 boračka legitimacija, u Gradskoj kući je danas uručeno 38 novih boračkih legitimacija, borcima sa područja opštine Lajkovac koji su učestvovali u odbrani otadžbine tokom ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, koji su u međuvremenu stekli status i ostvarili prava borca.

“Ovom prilikom bih se zahvalio svim učesnicima rata, neki su položili i svoje živote braneći otadžbinu od spoljnjeg neprijatelja, i oni su svi zajedno zaslužni za to što mi danas živimo u slobodi”, rekao je između ostalog zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović prilikom uručenja boračkih legitimacija.

Boračke legitimacije koristiće borcima u svakodnevnom životu i omogućiti im određene pogodnosti koje je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poručeno je ovom prilikom.

One su svojevrsne kartice pogodnosti, na osnovu kojih će moći da ostvare brojne pogodnosti i popuste kod brojnih društveno odgovornih kompanija, u prodavnicama, preduzetničkim radnjama i u banjama. To je i podrška za grupaciju stanovništva koja je dugo bila marginalizovana.

Čemu sve boračka legitimacija može da pomogne u svakodnevnom žiivotu, pravima i vrstama pomoći,  pojasnila je prisutnim borcima Ljubica Novaković, u ime Službe za društvenu brigu o deci i boračko-invalidsku zaštitu Opštinske uprave Lajkovac.

Napomenenuto je i da je određen broj zahteva u postupku rešavanja, pa će sa pristiglim rešenjima i legitimacijama, iste sukcesivno biti uručene borcima, kao i onima koji danas nisu prisustvovali činu uručenja.

Na području opštine Lajkovac je do sada njih 59 steklo status i ostvarilo prava borca. 

Related posts

Leave a Comment