USPEŠAN START PLIVAČKOG MITINGA “LAJK KUP 2024”

Na lajkovačkom bazenu juče je po prvi put održan Plivački miting “LAJK KUP 2024”, u organizaciji Plivačkog kluba “Lajk” Lajkovac.

Učešće na takmičenju uzelo je 12 srpskih klubova sa 140 takmičara kadetskog, pionirskog i predpionirskog uzrasta. Pored dva lajkovačka kluba (Železničar i Lajk) na takmičenju su učestvovala deca iz Beograda, Kragujevca, Bečeja, Sremske Mitrovice, Požarevca, Velikih Crljena i Šapca.

Takmičenje je obeležilo lepo druženje, ali i dobri sportski rezultati.

Na početku takmičenja održane su dve revijalne trke u kojima su svoje stečeno plivačko znanje prikazali najmladji članovi Železničara i Lajka.

Najmladji učesnici takmičenja Teodora Čančarević (2016) i Danilo Kuljanin (2017), članovi Lajk-a dobili su prigodne poklone.

Najuspešniji pojedinci mitinga bili su kadetski reprezentativci Srbije Nadjnemedi Ana Rebeka (2010) iz Bečeja i Stefanović Viktor (2010) iz Kragujevca.

Treba pohvaliti i lajkovačke plivače koji su osvojili pregršt medalja a najviše su se istakli Maša Damnjanović, Marta Čančarević, Jana Jovanović, Anastasija Karganović, Staša Simić, Vuk Džajević, Tamara Ilić.

Šlag na torti je postavljanje novog pionirskog rekorda Srbije u štafeti 4×200 slobodno u ženskoj konkurenciji na samom kraju takmičenja. Ekipa PK ” Crvena Zvezda” Beograd u sastavu Lena Begenišić, Jana Jovanović, Vera Mihailović, Dunja Pajić napravila je ovaj vredan rezultat koji sada iznosi 9:33,18.

Organizatori su primili pohvale od svih učesnika koji su obećali dolazak i naredne godine.

“Miting je svoj prvi korak napravio zahvaljujući razumevanju rukovodstva opštine Lajkovac, radnika Bazena Lajkovac i donatora (AD EPS – Ogranak RB Kolubara, Kolubara Usluge Lazarevac, KGL Lazarevac, Kompanija Dunav Osiguranje – filijala Lazarevac, Kompanija VodaVoda – Banja Vrujci, DTL Europrom Valjevo) kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći i afirmaciji plivačkog sporta u našoj sredini.

Takođe se zahvaljujemo na pomoći i saradnji u organizaciji mitinga našim prijateljima iz PK” Crvena Zvezda” Beograd”, rekao je u ime organizatora Vladimir Mitrović.

Related posts

Leave a Comment