TRIJUMF „RAZIGRANOG PERA” NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU LITERARNOG STVARALAŠTVA

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca, nakon 2. nagrade za Saru Milivojević, učenicu 7. razreda,  na Međunarodnom festivalu humora za decu, predstavili su svoj pesnički  talenat na Sedmom međunarodnom festivalu literarnog stvaralaštva FELIS 2024.

U međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji Deca stvaraoci do 14 godina sa literarnim radovima na slobodnu temu, specijalnu nagradu za pesmu „Još uvek sam dete” osvojio je učenik 7. razreda Pavle Mijailović.

Foto: Pavle Mijailović

Pohvalnice za učešće i doprinos festivalu dobili su: Ognjen Adamović, Irina Kojić, Sanja Marjanović, Stefan Marjanović, Anđela Milić, Jana Macura, Jovana Mijailović, učenici prof. Lidije Marić Jovanović, kao i, Jana Jakovljević, Lenka Ilić, Viktor Ranković i Marijana Tomašević, učenice prof. Sonje Milovanović.

Svečanom programu i dodeli nagrada 19. septembra 2024. u svečanoj sali Parohijskog doma u Lazarevcu, u pratnji mentorke Lidije Marić Jovanović i svojih porodica, prisustvovalo je petoro, od 13,  nagrađenih učenika. Stručni žiri posebno je istakao i pohvalio literarni talenat članova „Razigranog pera”, a prisutna publika, srdačnim i dugim aplauzom, nagradila je predstavljanje pesme „Još uvek sam dete” Pavla Mijailovića, kome je osim diplome i knjige dodeljen i pehar FELIS 2024.

Nagrađenim učenicima koji nisu prisustvovali završnoj svečanosti festivala diplome su uručene u školi.

Related posts

Leave a Comment