DAN OPŠTINE U GODINI ZA LAJKOVAC VAŽNIH JUBILEJA

Dan Opštine Lajkovac, 16. septembar obeležava se u znak sećanja na prolazak prvog voza kroz Lajkovac 1908. godine i početak razvoja varošice.

Svečana akademija povodom obeležavanja Dana opštine Lajkovac i za Lajkovac važnih jubileja je u 12 časova, u sali Gradske kuće.

2024. godina je za Lajkovac godina važnih jubileja: 220 godina od pogubljenja Hadži Ruvima, 110 godina od Kolubarske bitke i pogibije Dimitrije Tucovića na Vrače brdu, 100 godina od zvaničnog proglašenja varošice i 80 godina od oslobođenja Lajkovca, pa je organizaciji Svečane akademije posvećena posebna pažnja, kakva i dolikuje godini važnih jubileja.   

Na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine, predsednik Andrija Živković uručiće nagrade i javna priznanja opštine Lajkovac za 2024. godinu.   

Povodom obeležavanja Dana opštine Lajkovac, u 20 časova u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” biće održan poklon koncert sugrađanima orkestra “Stari grad” iz Čačka.

Organizator poklon koncerta povodom Dana opštine Lajkovac je Turistička organizacija opštine Lajkovac u saradnji sa Kulturnim centrom “Hadži Ruvim”, a pokrovitelj je opština Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment