ODBOJKAŠICE NA TURNIRU KOD OSVAJAČA LIGE ŠAMPIONA

U sklopu priprema za novu sezonu OK Železničar će predstojećeg vikenda, 14. i 15. septembra, igrati na turniru u Italiji kojem je domaćin Koneljano, ovogodišnji prvak Evrope! Poziv na turnir je veliko priznanje za Železničar iz Lajkovca, imajući u vidu da je Koneljano jedna od najjačih ekipa na svetu, koja je prošle godine osvojila sve što se može.  Predvodi je nekadašnji selektor Srbije Danijele Santareli, koji je s našom reprezentacijom osvojio Svetsko prvenstvo.

Na turniru “Trofej grada Koneljana” još učestvuju nemački Dresdner i OTP Banka Branik iz Slovenije. U subotu od 17 časova sastaju se nemačka i slovenačka ekipa, a od 20.30 domaćin i Železničar. Utakmica za treće mesto je u nedelju od 15 časova, a finale u 18 sati.

Lajkovački tim u Italiju putuje u kompletnom sastavu, uključujući i Kanađanku Averi Alar, koja se pripremama priključila 1. septembra.

Železničar je već odigrao dve prijateljske utakmice, protiv Crvene zvezde i TENT-a, obe u pet setova, tako da su odlično poslužile kao provera trenutne spremnosti tima i taktičkih zamisli novog trenera Ratka Pavličevića.

Odbojkaški savez je objavio raspored utakmica novog prvenstva Superlige Srbije, koje počinje 4-6. oktobra. U prvom kolu odmah derbi, Železničar dočekuje TENT, zatim slede mečevi protiv Srema, Inđije, Spartaka, Partizana itd.

Related posts

Leave a Comment