BOGOVAĐA DALA PRIMER DRUGIMA

Ne po prvi put, Bogovađa je dala pozitivan primer u drugima. Od ideje do realizacije nije prošlo previse vremena, ali je kako saznajemo uloženo dosta truda, prvenstveno grupe entuzijasta iz Bogovađe.

Naime, prošli vikend u Bogovađi bio je u znaku turnira u velikom fudbalu i organizovanog druženja učesnika i publike iz četiri sela prvenstveno, ali i brojnih drugih gostiju.

Inicijator i glavni organizator bio je Dimitrije Mitrović, a u organizaciji je učestvovala grupa momaka iz Bogovađe, fudbalera i ljubitelja fudbala prvenstveno, sa željom da se u selu nešto dešava i da se ljudi okupe i druže.

Na dvodnevnom turniru na igralištu u Bogovađi učestvovale su četiri fudbalske ekipe iz četiri sela sa područja tri opštine: Latković, Čibutkovica, Jabučje i ekipa domaćina.

Pobednik turnira bila je ekipa FK Kolubara Jabučje, drugo mesto osvojio je FK Mladost Čibutkovica, treća je bila ekipa domaćina FK Sloga i četvrto mesto pripalo je ekipi FK Mladost Latković.

Fudbal – “najvažnija sporedna stvar na svetu” i šatra za večernje druženje su i ovoga puta bili siguran recept za uspešnu organizaciju.

Ekipa momaka iz Bogovađe zaista se svojski samoinicajativno i o svom trošku potrudila da organizuje i fudbalski turnir i druženje uz muziku, hranu i piće, tako da su učesnici turnira i publika imali sjajnu zabavu i druženje.

U svakom slučaju, ovo je jedan pozitivan primer samorganizovanja preduzimljive ekipe momaka iz Bogovađe, na planu sporta i razonode.  

Ono što je najvažnije, po sličnom receptu momci nameravaju da nastave sa organizovanjem ovakvih okupljanja.   

Foto: Vladeta Stanković

Related posts

Leave a Comment