SVEČANI PRIJEM PRVAKAI, BESPLATNE KNJIGE ZA SVE UČENIKE NIŽIH RAZREDA, ZA PRVAKE I PRIBOR

Intoniranjem državne himne “Bože pravde”, a potom i prvim školskim zvonom otpočela je nova školska godina i za lajkovačke osnovce.

Ovogodišnja generacija ima ukupno 131 prvaka u opštini Lajkovac, u školu u Lajkovcu upisano je 108 prvaka, u Jabučju 23.

Prvog dana nove školske godine za lajkovačke prvake upriličen je već tradicionalni prijem u amfiteatru OŠ “Mile Dubljević”, kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i roditelji prvaka.

Prvake i njihove roditelje pozdravili su i dobrodošlicu poželeli direktorka škole Biljana Žujović i predsednik opštine Andrija Živković,

I ove školske godine lokalna samouprava je prvacima obezbedila besplatne udžbenike i pribor, koje je podelio predsednik Živković i tom prilikom naglasio da je ovo jedan od najradosnijih dana i poručio prvacima da se trude i uče, ali da pre svega budu dobri ljudi na koje će svi u opštini Lajkovac biti ponosni.

Predsednik Živković je rekao da su besplatni udžbenici i pribor značajno olakšanje porodicama prvaka, izrazivši nadu da će u budućnosti broj prvaka značajnije biti u porastu.

Od ove školske godine, kao što je ranije već najavljeno, besplatne udžbenike dobijaju svi učenici nižih razreda na području lajkovačke opštine.

Takođe, predsednik Živković je naglasio da je ovaj čin podele besplatnih udžbenika samo jedan vid organizovane brige lokalne samouprave o deci, uz opasku da sve ono što je i na ovom planu bilo dobro nije prekidano, da je obezbeđen kontinuitet svih dobrih praksi, uz uvođenje novih.

Leto za nama bilo je radno na planu uređenja svih školskih objekata, uređenja školskih dvorišta i sportske infrastrukture u zoni škola, pa je nova školska godina dočekana potpuno spremno.

Direktorka škole Biljana Žujović je rekla, da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog čoveka i da je svečani prijem prvaka upriličen kako bi svi zajedno poželeli sreću i dobrodošlicu prvacima. Pozdravila je sve prisutne i poželela prvacima i kolegama puno uspeha u radu. Dodala je i da su svi prvaci pored besplatnih udžbenika koje je obezbedila lokalna samouprava, njih 108 upisanih u matičnu školu i izdvojena odeljenja, dobili i poklon pakete Europroma. Prvacima je posebno poručila, da su im pohvale i petice iz drugarstva najvrednije od svih ocena. Poželela je srećan početak školovanja prvacima, a roditeljima da budu ponosni svedoci uspeha svoje dece.

Predsednik opštine Andrija Živkovič je potom sa svojim zamenikom Obradom Milutinovićem prisustvovao svečanom prijemu prvaka u OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju.

Prvog dana nove školske godine, director škole u Jabučju Goran Milinčić kaže:

“Škola dočekuje učenike potpuno spremna, kako u kadrovskom, tako i u materijalno tehničkom smislu.

Tokom leta izvršeno je krečenje, sitne popravke, srušena je zgrada stare škole, što će omogućiti izgradnju sportskih sadržaja u narednom periodu. Ove nedelje će u holovima škole biti postavljeni vodomati.

Predsednik opštine je danas podelio udžbenike i pribor prvacima, a besplatne udžbenike su dobili i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda.”

Uprkos velikoj suši, sačuvane su mlade sadnice u školskom dvorištu u Jabučju, velikim zalaganjem pomoćnih radnika i direktora škole.

Svečano je danas bilo i u svim izdvojenim odeljenjima na području opštine Lajkovac, a učionice uređene u znaku dobrodošlice prvacima.

Related posts

Leave a Comment