REALIZOVANA NABAVKA AUTOPODIZAČA KONTEJNERA

JP “Gradska čistoća” Lajkovac realizovalo je još jednu u nizu veoma bitnu investiciju, iz sopstvenih sredstava i putem finansijskog lizinga nabavljeno je neophodno novo komunalno vozilo autopodizač kontejnera od 5 do 7m3.

Realizacija ove nabavke, vredne 13. 850 000 dinara bez PDV-a važna je za lajkovačko komunalno preduzeće i znatno će olakšati i ubrzati sakupljanje smeća. Novonabavljeno komunalno vozilo podiže kontejner zapremine 5 metara kubnih, koji su prilično zastupljeni na terenu.  

Lajkovačko komunalno preduzeće čini kontinuirane napore da vozni park komunalnih vozila bude u što boljem stanju, uključujući i nabavku novih vozila. 

Podsećamo, krajem prošle godine je “Gradska čistoća” iz sopstvenih sredstava nabavila novo komunalno vozilo smećar vrednosti 17 miliona dinara bez PDV-a.

Lajkovačko komunalno preduzeće “Gradska čistoća” realizovalo je na iskraju godine godine još jednu važnu investiciju. Iz sopstvenih sredstava komunalnog preduzeća, nabavljeni su novi traktor i nova traktorska prikolica. Ukupna vrednost ove investicije je oko 2.840.000,00 dinara (traktor oko 2,3 miliona i prikolica oko 540 hiljada  dinara).

Zanovljeni vozni park preduzeća bitno će doprineti kvalitetu pružanja komunalnih usluga, u ovom slučaju prvenstveno unapređenju usluge odnošenje smeća, a istovremeno se smanjuje i rizik poslovanja.

U nastavku realizazije investicija, nakon što je Opštinsko veće opštine Lajkovac dalo saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP “Gradska čistoća” o raspodeli dobiti ostvarenoj u 2023. godini, po kojo 50 posto ide za investicije, a 50 posto za ostale namene, do kraja godine biće nabavljen kamion kiper, a zahvaljujući lokalnoj samoupravi komunalno preduzeće dobija i VOMU. Naime, opština Lajkovac će finansirati kupovinu VOME koja se koristi za odgušenje kanalizacione mreže.

Pri realizaciji svih investicija komunalno preduzeće prvenstveno vodi računa da ne ugrozi poslovanje, pa se investicije realizuju dinamikom koju nalažu raspoložive okolnosti. 

Investicije vezane za nabavku komunalnih vozila bitno će doprineti kvalitetu pružanja komunalnih usluga građanima opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment