“FIĆOM” U TURSKU NA MORE

Dvoje Lajkovčana, otputovalo je je restauriranim “fićom” starim blizu pola veka u Tursku na more. U pitanju je relacija od 1870 km u jednom pravcu.

Nemanja Nestorović je na ovo putešestvije krenuo sa devojkom. Svog ljubimca “fiću” je restaurirao pre punih pet godina i rešio da sa njim putuje po Srbiji, a kasnije i po svetu:

“Želeo sam da vidim kako je to bilo nekada i kako su naŠi stari putovali “fićkom” na more i u Trst po farmerice

Tako smo obišli našu prelepu Srbiju, kao i Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku , Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju , Makedoniju i Grčku. Ali, ove godine želeli smo nešto još uzbudljivije – da osvojimo Tursku, i tamo provedemo godišnji odmor, ni manje ni više nego Alanju na samo 1870 km od Lajkovca. Put smo isplanirali brzo, i već sutradan krenuli put Turske.

Uz dobru atmsferu jelo i pićence i prosečnu brzinu od oko 80km/ h, koja je za našeg “fiću” starog 46 godina i više nego dovoljna, nigde nismo žurili.

Na putu ka Turskoj izazvali smo veliku pažnju drugih prolaznika pa su nas u svakom momentu slikali snimali i naravno pitali da li imamo klimu, na šta smo uz smeh odgovarali da nemamo, ali da zaista nije vruće.

Uz česte pauze i par sati sna, put smo nastavljalu bez bilo kakvih problema. Nakon nekih trideset sati voženje sa pauzama, stigli smo u Alanju, i na samom ulasku iz turistickih autobusa ljudi su se odusevljavali uz uzvik SRBIJAAAA BRAVOO!

Na putu do Turske nismo imali nikakvih problema, “fićko” nas nije izdao nikada, pa ni sad. A od njega očekujem isto i u povratku.”

Mladi par Lajkovčana se sjajno provodi u Turskoj, a sa svojim retro autom valjevskih registarskih tablica su prava atrakcija gde god se pojave, pa će uzbudljivih priča biti po njihovom povratku, obećavaju uz pozdrave sugrađanima iz Alanje.   

Related posts

Leave a Comment