LAJKOVAC DOMAĆIN OKRUŽNE PENZIONERSKE OLIMPIJADE

Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac biće ovog vikenda domaćin okružne Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba penzionera Kolubarskog okruga.

Otvaranje olimpijade je u nedelju 4. avgusta u 9 časova, u Sportskoj hali Lajkovac.

Održavanje penzionerske olimpijade Kolubarskog okruga finansijski je podržala opština Lajkovac, koja je zapravo pokrovitelj manifestacije.  

Olimpijada penzionera održana je poslednji put u Lajkovcu pre pet godina, a finalni pobednik bila je ekipa domaćina, koja je nastupilo jedinstveno sa takmičarima iz sva tri tadašnja udruženja penzionra (opštinsko, penzioneri železnice i EPS-ovi penzioneri).

Foto: penzioneri na olimpijadi u Valjevu

Penzioneri će se u nedelju u Lajkovcu u besprekornim uslovima takmičiti u više sportsko – rekreativnih disciplina, a nakon takmičarskog dela, ostaće na okupu u višesatnom druženju.

Foto: druženje penzionera ulajkovačkom hotelu nakon olimpijade 2019. godine

Olimpijada trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. U celini gledano, Olimpijada penzionera predstavlja novi odnos prema starosti i starenju, a time i promenu same uloge svih udruženja i organizacija starijih lica i penzionera. Ona predstavlja i oblik ostvarivanja bitnih ciljeva Nacionalne strategije o starenju, Nacionalne strategije o sportu i ciljeva Svetske zdravstvene organizacije.

Related posts

Leave a Comment