ZA PETRA BATRIĆEVIĆA!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić i dalje prikuplja novčana sredstva za Petra Batrićevića (1989) iz Ćelija.

Nakon 12 godina lečenja, Petar je danas znatno oporavljen, ali još uvek ima problema sa centrom za ravnotežu, zbog čega mu je po preporuci lekara neophodno bar dva puta godišnje banjsko lečenje, a za to su potrebna finansijska sredstva koja on i njegova porodica ne mogu da obezbede.

Trenutno stanje na Petrovom računu je tek nešto preko 28.000 dinara. Novi prilivi su minimalni i spori, te ovom dinamikom treba puno vremena da se prikupe sredstva za bar jedan odlazak u njemu preko potrebnu banju.

Tokom prethodnih 12 godina, Petar je vodio veliku, tešku i neizvesnu bitku za svoj oporavak. Uz njega je bila nesebično njegova porodica, ali i svi u okruženju. Organizovane su brojne humanitarne akcije za Petrov oporavak. Lajkovac i Lajkovčani – ma gde bili, ostali su na visini zadatka, kao i brojni drugi u okruženju. Rezultati nisu izostali, a po svemu sudeći biće još napretka. Banjskim lečenjem treba najpre očuvati postignuto, a potom nastaviti do cilja, da Petar bude u potpunosti samostalan u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823222-03

Uplatom na devizni račun: 160-6000000823558-62

Za Petra! UPIŠI 942 I POŠALJI SMS NA 303 , jednokratna pomoć u iznosu od 200 dinara.

Podsećamo, Petar je 31. avgusta 2012. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću vraćajući se sa posla iz druge smene. Zadobio je teške povrede glave i šanse da preživi bile su minimalne. Petar je sedeo na zadnjem sedištu automobila i ne svojom krivicom život mu je doveden u opasnost. U komi je bio trideset i pet dana i nakon osam meseci je došao kući.

Petrovo lečenje bilo je neizvesno, mukotrpno i dugotrajno.

Najveću pomoć dobio je u Nišu, na Poliklinici “Euromedik”, gde je nakon dugotrajne borbe stao na svoje noge. 

Petrova dijagnoza bila je contusio cerebri, fractura cranii reg. Temporalis, nagnječenje desnog slepoočnog i čeonog režnja.

Petar je posećivao banju tri puta i tamo radio na oporavku i rehabilitaciji.

Sada su neophodna sredstva za rehabilitacije u banjskim uslovima kao i za troškove smeštaja.

Za Petrov oporavak! Budimo humani!

Pomozimo Petru!

Related posts

Leave a Comment