“KOLUBARSKI KOTLIĆ” I “DANI VODENICA NA KOLUBARI I TOPLICI”

Tradicionalni ”Kolubarski kotlić 2024” i ”Dani vodenica na Kolubari i Toplici” deo su programa manifestacije ”Dani Lajkovca”.

U nedelju 28. jula kod Lovačke brvnare kraj reke Kolubare biće održana 14-ta po redu manifestacija ”Kolubarski kotlić 2024”, tradicionalna revija kulinarstva i takmičenje u kulinarstvu u organizaciji Lovačkog udruženja ”Dragan Radović” iz Lajkovca, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Kako je manifestacija zabavnog i takmičarskog karaktera, učesnici će imati priliku da se takmiče u pripremanju kulinarskih specijaliteta. Pored degustacije specijaliteta posetioce očekuje i prateći muzički program. Kulinarske specijalitete ocenjivaće stručni žiri: Radovan Subin vitez kulinarstva i Zoran Živanović, Kulinarska federacija Srbije. 

Prema rečima direktorke Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušice Jovičić, i ove godine vlada veliko interesovanje za ovogodišnju manifestaciju:

 “Za najuspešnije učesnike koji će se takmičiti u pripremanju kulinarskih specijaliteta predviđeni su pehari, diplome i zahvalnice, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobednike ovogodišnjeg Kolubarskog kotlića 2024.

 Do 13 časova će ekipe predati uzorke lovačkih kotlića, žiri će do 13.30 časova imati obavezu da oceni iste, a proglašenje najuspješnijih ekipa je u 14 časova.

“Kolubarski kotlić” postao je turistička, ali i gastronomska manifestacija Lajkovca koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Verujem da će tako biti i ove godine, nadam se da će nas i vreme poslužiti, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Lajkovčane i građane okolnih mesta da dođu i budu deo nesvakidašnjeg kulinarskog događaja“.

Radujemo se druženju sa Vama na “KOLUBARSKOM KOTLIĆU 2024”.

S poštovanjem, Turistička organizacija opštine Lajkovac.”

Related posts

Leave a Comment