URUČENE BORAČKE LEGITIMACIJE HEROJIMA ODBRANE ZEMLJE

U Gradskoj kući su danas uručene boračkie legitimacije borcima koji su učestvovali u odbrani otadžbine tokom ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Na području opštine Lajkovac kupno 21 korisnik je stekao status i ostvario prava borca i njima su danas podeljene legitimacije.

“Ovom prilikom bih se zahvalio svim učesnicima rata, neki su položili i svoje živote braneći otadžbinu od spoljnjeg neprijatelja i oni su zaslužni za to što smo mi danas slobodni građani i možemo slobodno da se krećemo Republikom Srbijom i da imamo svoje mišljenje i svoja prava”, rekao je između ostalog zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović prilikom uručenja boračkih legitimacija.

Boračke legitimacije koristiće borcima u svakodnevnom životu i omogućiti im određene pogodnosti koje je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poručeno je ovom prilikom.

One su svojevrsne kartice pogodnosti, na osnovu kojih će moći da ostvare brojne pogodnosti i popuste kod brojnih društveno odgovornih kompanija, u prodavnicama, preduzetničkim radnjama i u banjama. To je i podrška za grupaciju stanovništva koja je dugo bila marginalizovana.

Čemu sve boračka legitimacija može da pomogne u svakodnevnom žiivotu, pravima i vrstama pomoći,  pojasnila je prisutnim borcima Ljubica Novaković,  u ime Službe za društvenu brigu o deci i boračko-invalidsku zaštitu Opštinske uprave Lajkovac.  

Related posts

Leave a Comment