VESELO VEČE NA LAJKOVAČKI NAČIN  

Pravo letnje osveženje za lajkovačku publiku bilo je „Veselo veče sa Dragišom Božićem“ upriličeno  u Zavičajnom konaku Biblioteka „Radovan Beli Marković“, u okviru programa manifestacije „Dani Lajkovca“.

Uprkos nevremenu koje je prethodilo početku programa, publika je bila brojna, što znači da je humorističko veče bilo pun pogodak organizatora.  

Dragiša Božić je s lakoćom podsetio na zdrav humor koji, kako reče moderator programa “ ne samo da razveseljava, već i leči”, a u tome su mu pomogli ostali (sa)učesnici programa: izvrsni moderator msr Daren Milivojević, novinarka Snežana Bilić, književnik Nenad Karić Kareli, poznata frulašica Biljana Paunović i budući veliki harmonikaš, Ognjen Ivanović.

Brojna publika uživala je u dobroj šali, zdravom smehu i najlepšim etno melodijama.

Knjiga „Selo se veseli”, koju je priredio Dragiša Božić, novinar emisije „Selo veselo”, sadrži 365 odabranih veselih zapisa iz, više od dve decenije najpopularnije, radio emisije „Selo veselo”.

-Nekada se govorilo: “Selo veselo sluša ceo svet, i dva sela više”, a u svako selo emisija je uvela i nezvanični radni raspored – svi poslovi se prekidaju dok se sluša „Selo veselo”, podsetio je Dragiša Božić”:

“Da negdašnje slušaoce iznova nasmeje, a mlađe uputi kako se nekda smejalo, knjiga uz narodne pošalice sadrži fotografije sa javnih snimanja u selima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i sve do Švajcarske i Nemačke, tekstove novinara koji su pratili veselu radio ekipu i imenik onih bez kojih ni smeha ni emisije ne bi bilo – zapisavača koji su beležili komšijske šale. A da njih nije, kako bi neko znao šta je u kom selu snaja doskočila svekrvi, sin ocu il` prodavac na vašaru kupcu?”

Tokom večeri su emitovani i originalni snimci iz kultne emisije, što je dodatno upotpunilo doživljaj.

Dragiša Božić, čovek koji je kako sam reče statistički nepismen jer ima samo četiri razreda škole, a autor je više knjiga, uspeo je očekivanou potpunosti da animira i dobro nasmeje Lajkovčane.

Ove večeri prodat je u Lajkovcu i poslednji primerak Božićeve knjige “Selo se veseli”.

Zanimljivo je da je većina učesnika i posetilaca po završetku programa ostala u prijatnom ambijentu Zavičajnog konaka i dvorišta biblioteke, gde su se razgovori na vesele teme prilično odužili, ali su uspostavljeni i temelji novih saradnji i realizaciji novih zanimljivih programa.

Related posts

Leave a Comment