KARATISTKINJA ANĐELA CVETKOVIĆ ZLATOM OSVOJENIM NA PRVENSTVU SRBIJE POBEDILA SVOJU DIJAGNOZU I NADMAŠILA SVE PROGNOZE   

Anđela Cvetković iz Sela Lajkovca, osamnaestogodišnjakina sa Daunovim sindromom, dugogodišnja članica lajkovačkog Karate kluba Železničar, osvojila je zlato na juče održanom Otvorenom prvenstvu Srbije u tradicionalnom karateu u Kraljevu, na kome je njen klub osvojio osam medalja i tri pehara.

“Anđela je po ko zna koji put pobedila svoju dijagnozu i pregazila svaku prognozu! Prvo mesto i trofej, prvak Srbije u svojoj disciplini i kategorij! Hvala puno ljudima koji su pomogli da stignemo dovde i hvala puno svima koji su prepoznali višegodišnji trud i rad”, kaže Anđelina sestra Tijana.

Anđela je svojevremeno nakon par odgledanih filmova o Džeki Čenu, a potom i jedne promocije karatea u školi, izrazila želju da trenira karate. Bez razmišljanja je porodica odvela je Anđelu u Karate klub Železničar, gde je izuzetno lepo prihvaćena i uspešna.

Predsednica Karate kluba Železničar Jasmina Šabić kaže da je Anđela Cvetković je jedna je od najtrofejnijih takmičarki, kojoj je ovaj sport izuzetno puno pomogao u socijalizaciji i prevazilaženju poteškoća i dodaje:  “U karateu se oseća, kao svoj na svome i sa lakoćom uspeva da savlada sve. Kada obuče kimono, jednostavno postaje potpuno druga osoba i sva nesigurnost nestaje. Tako je od prvog trenutka. I sada je ponovo osvojila zlato. Takmiči se u katama. Oduševljena sam njenom samostalnošću, sa lakoćom pamti i nikada ne zaboravlja ni jednu sugestiju sa treninga. Karate je čini srećnom, voli taj sport, to je vidljivo i to bitno doprinosi njenoj socijalizaciji. “

Related posts

Leave a Comment