U organizaciji lajkovačkog Lovačkog društva “Dragan Radović”, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Lajkovac, u okviru programa manifestacije Dani Lajkovca, na obalama reke Kolubare održan je 14. “Kolubarski kotlić 2025”.

“Tradicionalna manifestacija koja se održava nedelju dana pred gradsku slavu, a u okviru “Dana Lajkovca”, ove godine je okupila 20 ekipa. Iako je u organizaciji lovačkog društva učesnici nisu bili obavezni da kuvaju gulaše, već je svaka ekipa birala koje će jelo spremati, pa je tako 18 ekipa pripremalo gulaš, jedna ekipa paprikaš, a jedna nudle.

Ovogodišnji pobednik “Kolubarskog kotlića 2025” je ekipa “Restoran kod Neše” kapitena Nebojše Markovića iz Velikih Crljeni.

Drugo mesto je zauzela ekipa Danijele Bogdanović ispred LU “Dragan Radović” iz Lajkovca.

Treće mesto je pripalo ekipi “Hacienda Ruklada” kapitena Stevana Filipovića.

“Na poziv svog kuma sam prvi put došao na obalu reke Kolubare da se takmičim u kotliću, i od tada sam stalni učesnik kako lovačkog, tako i ribolovačkog kotlića. Do sada nisam osvojio nagradu u Lajkovcu, pa mi je još veće zadovoljstvo što je prva nagrada zlatna. Tajni recept za dobar gulaš je dobro meso, kvalitet i ljubav prema kuvanju. Mi smo spremali gulaš od mesa jelena lopatara, srne i domaće svinje moravke.” – izjavio je pobednik lajkovačkog kotlića.

Kulinarske specijalitete ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Dušica Jovičić, direktorka TOO Lajkovac, Miodrag Čolaković i Goran Matić. Stručni žiri istakao je da je kriterijum za ocenjivanje opšti izgled, gustina, raskuvanost, ukus, a svaki od parametara bodovao se pojedinačno.
Turistička organizacija opštine Lajkovac je za kapitene ekipa obezbedila majice, a za pobednike pehare koje je uručivala direktorka TOO Lajkovac Dušica Jovičić. Takođe, za prva tri mesta Toma Petrović je poklonio svoju knjigu, a svi učesnici su dobili zahvalnice za učestvovanje na ovoj gastronomskoj manifestaciji.

“Učesnici kotlića nisu samo iz Lajkovca, već i iz Ljiga, Gornjeg Milanovca, Obrenovca, Zemuna, Lazarevca, Sremčice što znači da smo prepoznatljivi na turističkoj mapi Srbije i da se takmičari kod nas osećaju dobro i prijatno.” – rekao je jedan od organizatora manifestacije Milan Radović Malajac.
I ovogodišnja manifestacija, u odličnoj organizaciji, okupila je brojne posetioce, koji su družeći se proveli lep i sadržajan dan u prirodi, degustirajući vrhunski spremljenu hranu.